Βιολογική Τσικουδιά Μοναστήρι Τοπλού / 500ml

Παραδοσιακό Κρητικό Απόσταγμα από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας. Η τσικουδιά είναι ένα απόσταγμα το οποίο παράγεται από τα στέμφυλα των σταφυλιών.
Κατασκευαστής: Ιερά Μονή Τοπλού
Τιμή:
14,77 €

Διαθεσιμότητα προϊόντος: Άμεσα διαθέσιμο

  • Περιγραφή

Η αρχαία μέθοδος απόσταξης των στέμφυλων μετά από την ζύμωση εφαρμόζεται στο μοναστήρι κάθε χρόνο μετά τον τρύγο. Η Μονή επένδυσε σε ένα νέο αποστακτήριο και σε μια νέα γραμμή εμφιάλωσης για την παραγωγή παραδοσιακής τσικουδιάς. 

 

Γι’ αυτό το ευγενές απόσταγμα, συλλέγονται σταφύλια από παλιές τοπικές ποικιλίες όπου βράζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες για την διατήρηση των αρωμάτων. Μετά από την διαδικασία αυτή τα στράφυλλα αποστάζονται. Η απόσταξη ξεκινάει όταν ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις και η φωτιά κάτω από τον άμβυκα ανάβει ασταμάτητα για 2 μήνες περίπου. 

 

Τα στέμφυλα μεταφέρονται στον άμβυκα σε μικρές παρτίδες. Η απόσταξη γίνεται αργά για τη διατήρηση των αρωμάτων. Ο ατμός κυκλοφορεί στους διάφορους θαλάμους του αποστακτήρα σε διαφορετικές θερμοκρασίες για την ανάδειξη των φρουτώδων αρωμάτων του τελικού προϊόντος. Τα διαφορετικά κλάσματα της απόσταξης χωρίζονται από έμπειρους δοκιμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Οι διαφορετικές ποιότητες αποθηκεύονται σε ξεχωριστές δεξαμενές. 

 

Όταν ολοκληρωθεί η απόσταξη, οι διαφορετικές παρτίδες και ποιότητες αναμειγνύονται για να συνθέσουν το ισορροπημένο, απαλό και γεμάτο απόσταγμα που τελικά θα εμφιαλωθεί 

 

Alcoholic volume 40%

iso  bio-hellas